Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 1 db padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 db karalábé, 2 szál póréhagyma, olívaolaj, 1 evőkanál paradicsompüré, 1-2 evőkanál olasz fűszerkeverék, 3 dl húsleves, 1 doboz hámozott paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, bazsalikom, só, bors.
Elkészítése: A sárgarépát és a karalábét felkockázzuk, és a felszeletelt póréhagymával két evőkanál olajon megpároljuk. A maradék olajon megpirítjuk a felkockázott padlizsánt, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Rövid ideig együtt sütjük, majd beletesszük a már megpárolt zöldségeket. Belekeverjük a paradicsompürét, ízesítjük sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel. Beleöntjük a hámozott paradicsomot, összeforraljuk, és tíz-tizenöt percig tovább főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal megszórjuk, apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük.
Tálalása: A kifőtt, lecsöpögtetett spagettivel tálaljuk és reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.
2008. április 21., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése