2008. április 4., péntek

Márványsajtos borda

Hozzávalók: 8 szelet csontos sertéskaraj, 5 dkg zsír, 15 dkg márványsajt, 2 db zsemle, petrezselyem, zsemlemorzsa, só, bors.

Elkészítése: A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük, majd tűzálló tálba fektetjük. A zsemléket beáztatjuk, kifacsarjuk és összekeverjük a durvára lereszelt sajttal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, egy evőkanál zsemlemorzsával, borssal, és ráhalmozzuk a kisütött hússzeletekre. Grillsütőbe tesszük, tíz-tizenöt perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Tálalása: Sós vízzel leforrázott, vajjal, sóval, őrölt köménnyel összekevert kelkáposztára fektetve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: