2008. április 26., szombat

Lazacnyárs hagymasalátával

Hozzávalók: 60 dkg lazac, 2-3 db citrom leve, 2 db citrom felszeletelve, 15-20 dkg mangalica füstölt szalonna felszeletelve, 1 dl olívaolaj, 40 dkg lilahagyma, zöldpetrezselyem, só, olívaolaj.

Elkészítése: Hajszálvékonyan felszeleteljük a hagymát, megsózzuk, és meglocsoljuk citromlével. Ráöntjük az olívaolajat, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. A lazacot ujjnyi szeletekre, a mangalica szalonnát vékony szeletekre, majd egyforma kockákra vágjuk. Felváltva nyársra vagy hurkapálcára húzzuk a hal, a citrom és a szalonna szeleteket. Roston, grillen vagy sütőben ropogósra megsütjük.

Tálalása: A megsült nyársakat a ropogós hagymasalátával és friss kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés: A halat nagyon jól ízesíti a füstölt szalonna és a citrom illóolaja.

Nincsenek megjegyzések: