Hozzávalók: 5 dkg cukor, 2 db tojás, 1-2 zacskó vaníliás cukor, 1 csapott teáskanál sütőpor, liszt, 1 zacskó zselatin, 1 db citrom, 5 dl joghurt, 3 dl tejföl, 6 dkg cukor, 3-4 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 doboz vagy üveg felezett őszibarack.
Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleszórunk öt deka cukrot és egy-két zacskó vaníliáscukrot. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a sütőporral elkevert, annyi lisztet, hogy piskóta állagú tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, húsz-huszonöt percig sütjük. A zselatint kevés vízzel és három evőkanál citromlével elkeverjük. A joghurtot a tejföllel, reszelt citromhéjjal, három-négy evőkanál sárgabarack lekvárral, és hat deka cukorral simára keverjük. Apránként a krémhez adjuk a feloldott zselatint, és alaposan kikeverjük. A megsült piskótát tortatálra helyezzük, és karimát pattintunk köré. Ráhalmozzuk a joghurtos krémet, a tetejét elsimítjuk, és kb. két óra hosszat, hűtőben pihentetjük.
Tálalása: Az őszibarackot cikkekre vágjuk, és a torta tetejét kirakjuk vele. Visszatéve a hűtőbe, jól lehűtve tálaljuk.
2008. április 16., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése