2008. április 24., csütörtök

Csőben sült tortellini

Hozzávalók: 50 dkg sajttal töltött tortellini, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 3 dl húsleves, 30 dkg spenótlevél, 3 dl tejszín, ételsűrűsítő vagy liszt, citromlé, 20 dkg füstölt tarja vagy sonka, 10 dkg reszelt ementáli, só, bors, reszelt szerecsendió.

Elkészítése: Az összezúzott fokhagymát egy evőkanál olajon megpároljuk, felöntjük egy deci húslevessel, felforraljuk és belekeverjük a spenótot. Pár percig együtt pároljuk, majd sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A másik evőkanál olajon megpároljuk a lereszelt vagy apróra felkockázott vöröshagymát, ráöntjük a maradék levest, és a tejszínnel elkevert ételsűrűsítővel vagy liszttel összeforraljuk, besűrűsítjük. Sóval, borssal, pici citromlével ízesítjük.

Tűzálló tálba halmozzuk az enyhén sós vízben kifőzött tortellinit, a spenótot és a csíkokra vágott tarját. Leöntjük a mártással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 °C-on tizenöt perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: