2008. április 21., hétfő

Csípős orsótészta sajtmártással

Hozzávalók: 30 dkg orsótészta, 1 db erős paprika, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 5 dl tej, 1 tubus tejszínes ömlesztett sajt, 10 dkg márványsajt vagy juhtúró, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, petrezselyem.

Elkészítése: Az erős paprikát fölszeleteljük, és a felforrósított olajon megfuttatjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és a paprikás olajra szedjük. Felhevített vajon fehéredésig pirítjuk a lisztet, beletesszük az összezúzott fokhagymát, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a langyos tejet. Besűrűsítjük, és belekeverjük az ömlesztett sajtot,a márványsajtot, illetve juhtúrót. Simára elkeverjük, végül beleöntjük a tejszínt. Összeforraljuk és a kifőtt, csípős tésztára öntjük.

Tálalása: Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések: