2008. április 21., hétfő

Paradicsomos, sajtos tészta

Hozzávalók: 40 dkg száraztészta orsó vagy kagyló, 20 dkg mozzarella, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz hámozott paradicsom, 1 evőkanál ételízesítő, olívaolaj, cukor, só, bors, bazsalikom.

Elkészítése: Felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot, felforraljuk, pár percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Pár perc alatt sűrűbbre főzzük. Sóval, cukorral, borssal ízesítjük, belekeverjük a felcsíkozott bazsalikomot, és a kockákra vágott mozzarellát.

Tálalása: A kifőzött tésztát tányérokra szedjük, és rámerjük a paradicsomos, sajtos mártást.

Nincsenek megjegyzések: