2008. április 7., hétfő

Belga húscsíkok röstivel

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 80 dkg borjúcomb vagy sertéscomb, 2 dl tejszín, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 fej vöröshagyma, olaj vagy zsír, só, bors, petrezselyem, ételsűrűsítő vagy 1 kanál liszt.

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát olajon vagy zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott húst, együtt átpirítjuk, majd sóval, borssal megszórjuk és felöntjük a borral. Ha megpuhult, ráöntjük az ételsűrűsítővel, illetve liszttel simára kevert tejszínt és felforraljuk. Ha szükséges utána ízesítjük. A héjában félkeményre főzött burgonyát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. Kevés forró olajon, egy-egy kanál, laposra nyomogatott burgonya masszából, szép piros lepénykéket sütünk.

Tálalása: A húst zöldpetrezselyemmel megszórva, a lepénykékkel - röstivel - és zöldsalátával kínáljuk.

Megjegyzés: A burgonya lepénykéket készíthetjük nyers burgonyából is, így kevesebb zsiradékot szív magába.

Nincsenek megjegyzések: