2008. április 24., csütörtök

Sajtos, diós szűzérme

Hozzávalók: 2 db szűzpecsenye kb. 60 dkg, 8 szelet bacon szalonna, 10 dkg dió, 20 dkg márványsajt, olaj vagy vaj, 40 dkg zöldhüvelyű zöldbab, 2 db paradicsom, 1 db kisebb fej vöröshagyma, 3 dl tejszín, zöldpetrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió.

Elkészítése: A durvára felaprított diót összekeverjük a sajttal, zöldpetrezselyemmel és pici sóval, borssal ízesítjük. A húst nyolc vastag szeletre vágjuk. Hosszában a közepébe zsebet nyitunk és megtöltjük a diós sajttal. Körbetekerjük a baconnal, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, és felhevített zsiradékon tizenöt-húsz perc alatt körbesütjük. Vigyázzunk, hogy a sajt ne folyjon ki! A finomra vágott hagymát vajon vagy olajon megpároljuk, beleszórjuk a lehúzott héjú, kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot.. Kicsit átdinszteljük és beleforgatjuk az előpárolt zöldbabot, majd belerakjuk az elősütött szűzérméket, és együtt az egészet puhára pároljuk. A pecsenyezsírt felöntjük tejszínnel, enyhén besűrűsítjük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Tálalása: A megsült, párolt töltött szűzérméket a paradicsomos zöldbabbal és a mártással tálaljuk. Vajas burgonyapürét vagy burgonyagratint adhatunk hozzá.

Megjegyzés: Az esetleg kimaradt tölteléket belekeverhetjük a mártásba.

Nincsenek megjegyzések: