2008. április 14., hétfő

Hideg túrópuding

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 12 dkg porcukor, 2-3 dl tejszínhab, 5-10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg mazsola, 1 db narancs vagy citrom lereszelt héja, vanília aroma, 2 db tojássárgája, 2 dkg zselatin, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése: A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a reszelt narancs vagy citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott vagy finomra összetört, leturmixolt tehéntúrót, és simára kikeverjük. Hozzákeverjük a langyos vízzel elkevert, felfőzött, majd langyosra hűtött zselatint, beáztatott, lecsepegtetett mazsolát és a kemény habbá felvert tejszínhabot. Meleg vízzel kiöblített pudingformába öntjük, és hűtőszekrényben lefagyasztjuk.

Megjegyzés: Nem fagyasztóban!

Tálalása: Tálalás előtt a formát melegvízbe mártjuk, majd a pudingot lapos tálra borítjuk. Ízlés szerint öntettel - borhab-, vanília- vagy puncs-sodó -, leöntve, esetleg tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a formába először gyümölcszselét öntünk – ebbe apróra vagdalt gyümölcsöt is tehetünk -, s ennek a megszilárdulása után öntjük bele a túrópudingot. Kiborítva a teteje szép színes lesz.

Nincsenek megjegyzések: