2008. április 15., kedd

Joghurtkrém párolt almával

Hozzávalók: 1 kg savanykás alma, őrölt fahéj, 5-10 dkg mandulapehely, 3 dl joghurt, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál méz, pár csepp citromlé, 2 zacskó vaníliás cukor, porcukor.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk majd földarabolva, őrölt fahéjjal megszórva, letakarjuk, és sütőben tizenöt perc alatt megsütjük. A joghurtot krémesre kikeverjük a tejföllel, ízesítjük vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és egy-két evőkanál mézzel.

Tálalása: A kihűlt párolt almát tálkákba osztjuk, rákanalazzuk a pikáns joghurt krémet, és a tetejére szórjuk a szárazon megpirított mandulapelyhet.

Nincsenek megjegyzések: