2008. április 26., szombat

Reteksaláta juhsajttal

Hozzávalók: 40 dkg friss retek - fehér vagy piros -, só, 2 db édeskés alma, 15 dkg juhsajt, 1 evőkanál saláta- vagy olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál méz, 1 kiskanál finomra vágott friss kapor, 2-3 evőkanál csemegetejföl.

Elkészítése: A retket megmossuk és karikákra vágjuk, kicsit besózzuk, s várunk, míg levet enged. Azután hozzátesszük a meghámozott, kockákra vágott almát meg a durvára reszelt juhsajtot. Meglocsoljuk saláta – vagy olívaolajjal és mézzel elkevert citromlével, s megszórjuk a finomra vágott friss kaporral. Óvatosan összekeverjük és behűtjük. Végül adagonként tejföllel finomítjuk.

Nincsenek megjegyzések: