2008. április 5., szombat

Húsos káposztatál

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott tarja, 50 dkg burgonya, 60 dkg savanyú káposzta, 40 dkg lángolt kolbász, 2 db kisebb fej vöröshagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 5 dl húsleves, 3 dl almalé, 2 db babérlevél, 6-8 szem borókabogyó, olaj vagy zsír, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése: Felhevített zsíron vagy olajon kisütjük a felszeletelt kolbászt. Szűrőkanállal kivesszük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott húst. Sóval és pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan átforgatjuk, felöntjük a húslevessel és az almalével. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, beletesszük a babérlevelet, a borókabogyót, és közepes hőfokon, fedő alatt egy óráig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és így együtt puhára főzzük.

Tálalása: Ha szükséges sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, a tetejére szórjuk a kisütött kolbászkarikákat, és ha összemelegedett tálaljuk. Friss kenyeret és tejfölt kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: