2008. április 21., hétfő

Tortellini gombamártással

Hozzávalók: 40 dkg csiperkegomba, 1 kisebb fej vöröshagyma, 40 dkg előhűtött tortellini, 2 dl tejszín, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olívaolaj, 20 dkg mozzarella, 1-2 kanál reszelt parmezán, só, bors, bazsalikom.

Elkészítése: A lereszelt vöröshagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a feldarabolt gombát, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a lisztet, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük két deci langyos vízzel és a tejszínnel. Összeforraljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük. A tortellinit tűzálló tálba halmozzuk, rálocsoljuk a gombamártást, megszórjuk az apró kockára vágott mozzarellával és a lereszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben tíz-tizenöt perc alatt szép pirosra megsütjük.

Tálalása: Kockákra vágva bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés: Tortellini helyett készíthetjük tortelloniből is. A tortelloni spenóttal és túróval töltött, a tortellini kisebb és sonkával, sajttal vagy gombával van töltve.

Nincsenek megjegyzések: