2008. április 22., kedd

Túrópuffancs zöldségraguval

Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 db tojás, 3 dkg vaj, 15 dkg liszt, só, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 3 db szép nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 db húsos paprika, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, oregáno, olaj, 2 dl paradicsomlé, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A vajat krémesre kikeverjük, hozzáadjuk a tojást és a túrót. Sózzuk és belekeverjük a lisztet. Felhevített olajon megpároljuk a felkockázott hagymát, összezúzott fokhagymát, és beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Ráöntjük a paradicsomlevet és még két deci vizet. Ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk, majd lefedve, takarékon, időnként megkeverve főzzük kb. húsz percig. Forró olajba szaggatjuk evőkanállal a túrós masszát, tetejét lelapogatjuk, mindkét oldalán szép pirosra megsütjük.

Tálalása: A raguval tálaljuk, és a maradék zöldfűszerrel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: