2008. április 15., kedd

Túró perec

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 25 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dkg élesztő, pici só, olaj, vaníliás porcukor.

Elkészítése: A túrót áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a vajjal habosra kikevert tojássárgájával, és egy evőkanál langyos tejben feloldott élesztővel. Késhegynyi sót adunk hozzá, és alaposan kigyúrjuk. Letakarva meleg helyen pihentetjük negyven percig, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Csíkokra vágjuk, a csíkokat megsodorjuk, földaraboljuk, és pereceket formázunk. Kevés forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Tálalása: Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, s így kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: