2008. április 26., szombat

Tésztasaláta

Hozzávalók: 30 dkg bármilyen száraztészta, só, 15 dkg kelkáposzta, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dkg vaj, 2,5 dl zöldséglé, zöldpetrezselyem, törött bors, majoránna, őrölt kömény, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítése: A tésztát a zacskón feltüntetett utasítás szerint sós vízben megfőzzük, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A kelkáposztát megmossuk és metéltre vágjuk. A szalonnát kockákra aprítjuk, és zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a vajat meg a kelkáposztát és öt percig zöldséglével felöntve pároljuk. Azután megízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával, s összekeverjük a kifőtt tésztával.

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: