2008. április 16., szerda

Joghurtkrémes alagút

Hozzávalók: 5 dl joghurt, 25 dkg eper, 1 zacskó zselatin, 3 evőkanál citromlé, 6 dkg kristálycukor, 2,5 dl tejszín, 1 zacskó vaníliás cukor, 15 dkg tejcsokis tortabevonó, 15 dkg étcsokis tortabevonó, 4 dkg puffasztott rizs.

Elkészítése: A joghurtot a citromlével meg a cukorral ízesítjük. A feloldott zselatint két evőkanál joghurttal elkeverjük, majd cseppenként a többihez keverjük. Húsz percre a hűtőbe állítjuk. A tejszínhabot felverjük, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot, és a feldarabolt eperrel együtt a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. Hidegvízzel kiöblített, folpackkal kibélelt őzgerincformába töltjük, és egy órára visszatesszük a hűtőbe. Forró vízfürdőben felolvasztjuk a kétféle tortabevonó felét, beleforgatjuk a puffasztott rizst, és a majdnem megdermedt krémre simítjuk, - ez lesz majd a talpa -. További egy óra hosszat hűtjük. A maradék tortabevonót is felaprítjuk, forró vízfürdőben megolvasztjuk, és a rácsra borított joghurtkrémet a folyékony csokoládéval bevonjuk, késsel hullámokat, mintát húzhatunk bele.

Tálalása: Végül még egy órát újból hűtjük, és a félretett, fölvagdosott eperszemekkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés: Eper helyett bármilyen más gyümölccsel készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: