Hozzávalók: 20 dkg búzaliszt vagy csicseriborsó liszt, 1 kiskanál chilipor, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 kiskanál sütőpor, 1 kis fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-1,5 l olaj a sütéshez, 15 dkg édes-csípős vagy ízlés szerinti chiliszósz, 1 kiskanál só, koriander.
Elkészítése: A lisztet a sóval, a chiliporral, a római köménnyel és a sütőporral összekeverjük. Habverővel hozzákeverünk annyi hideg vizet, hogy sima, sűrű tésztát kapjunk. A rózsáira szedett karfiolt, a hosszú, vékony darabokra vágott répát enyhén sós vízben előfőzzük, hogy ropogós puha maradjon, Leszűrjük, és ha kihűlt, egyenként villára szúrva, belemártjuk a masszába. Lecsepegtetjük, és bő, forró olajban, kisebb adagokban aranysárgára sütjük. Konyhai törlőruhára szedjük, hogy az olajat az beszívja, és melegen tartjuk, amíg az összeset kisütjük.
Tálalása: Tálaláskor tálra tesszük, és a chilimártást külön kínáljuk hozzá.
2008. április 28., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése