2008. április 4., péntek

Töltött pulykamell

Hozzávalók: 4 db szép nagy szelet pulykamell, 25 dkg gomba, 1 db tejszínes krémsajt, zöldpetrezselyem, 1 db vöröshagyma, tej, só, bors, olaj vagy vaj.

Elkészítése: A pulykamell szeleteket kiveregetjük, sóval, borssal megszórjuk. Olajon vagy vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra fölaprított gombát, sóval, borssal fűszerezzük, és ha a levét elfőtte megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, majd belekeverjük a krémsajtot. A hússzeleteket megkenjük a gombás-sajtos péppel, szorosan föltekerjük, hústűvel megtűzzük, vagy cérnával körbetekerjük. Vajjal vagy olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük, megkenjük vajjal vagy olajjal, és fóliával letakarva harminc percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és végül szép pirosra megsütjük.

Tálalása: Párolt zöldséggel, sajtmártással és parajfelfújttal kínáljuk.

Megjegyzés: A töltelékbe tehetünk egy hasábnyi karaván sajtot is, hogy ételünk pikánsabb legyen.

Parajfelfújt elkészítése: öt deka felforrósított vajon megpirítunk öt deka lisztet, felengedjük négy deci forró tejjel, simára kikeverjük, besűrűsítjük. Belekeverjük a kiengedett parajt, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és egyenként hozzáadjuk a - négy darab - tojások sárgáját, majd a kemény habbá felvert fehérjét. Négy kivajazott, liszttel beszórt formába öntjük. Egy nagyobb lábasban hidegvízbe állítjuk, és fedő alatt lassú tűzön készre főzzük. A formából kiborítva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: