Hozzávalók: 1,2 kg sertéscomb vagy 1,2 kg pulykamell, 1 csomag leveszöldség, 6 dkg vaj vagy margarin, 3-4 dl húsleves, 2 evőkanál méz, 60 dkg vékony zöldbab, 8 vékony szelet bacon, 2 dl tejszín, kakukkfű, oregánó, 2 evőkanál mustár, só, bors, rózsabors.
Elkészítése: A húst sóval, borssal, esetleg sülthús fűszerrel bedörzsöljük, és állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják. Tűzálló tálba fektetjük, körberakjuk a megtisztított, földarabolt leveszöldséggel, meglocsoljuk három deka felhevített vajjal, és előmelegített sütőben kb. harminc percig sütjük. Aláöntjük a levest, és további harminc percig sütjük. A zöldfűszerekből keveset félreteszünk, a többit apróra vágjuk, összekeverjük a mézzel, a mustárral, és a húsra kenjük. Kb. húsz-huszonöt perc alatt készre sütjük. Kivesszük a húst, és a pecsenyelevet a zöldségekkel átpasszírozzuk. Felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt és sóval, borssal ízesítjük. A zöldbabot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és nyolcdarabos kötegekbe fogjuk. Körbetekerjük baconnnal, és a maradék felhevített vajon hirtelen körbesütjük.
Tálalása: A felszeletelt húst a zöldbabkötegekkel tálaljuk, megszórjuk színes borssal, és a mártást mellé kínáljuk.
2008. február 29., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése