Hozzávalók: 2 db tojás, 1,5 dl joghurt, 1 evőkanál cukor, 10 dkg liszt, 1,5 dl szódavíz vagy tej, 4 dkg zabpehely, 1 zacskó vaníliakrém por, 5 dl tej, olaj vagy vaj, 40-50 dkg különböző gyümölcs, méz, citrom.
Elkészítése: A felvert tojásokat elkeverjük egy evőkanál cukorral, a joghurttal, és apránként beledolgozzuk a lisztet, szódavizet vagy tejet, majd a zabpelyhet. Simára keverjük, és letakarva egy-két órát pihentetjük. A zacskós vaníliakrémet kikeverjük tejjel, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük, és mézzel elkevert citromlével meglocsoljuk. A palacsintatésztából kiolajozott serpenyőben négy palacsintát sütünk, kistányérra csúsztatjuk, ráosztjuk a gyümölcsöt, meglocsoljuk vanília krémmel és félbehajtjuk a palacsintákat.
Tálalása: Porcukorral kínáljuk.
2008. február 5., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése