2008. február 6., szerda

Mazsolás palacsinta

Hozzávalók: 4 dl tej, 4 db tojás, 20 dkg liszt, pici só, olaj vagy vaj.
A töltelékhez: 1 zacskó vanília krém por, 4 dl tej, 20 dkg mazsola.
Az öntethez: 1 db tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor.

Elkészítése: Elkeverjük a tejet a tojásokkal, majd apránként belekeverjük, csomómentesen a lisztet. Pici sót adunk hozzá, és lefedve egy-két óra hosszat állni hagyjuk. Kevés forró olajon, vagy vajon vékony palacsintákat sütünk belőle.

Töltelék elkészítése: A vanília krémport kikeverjük a tejjel, és megkenjük a palacsintákat. Megszórjuk az előzőleg a tejbe, vagy rumba beáztatott, lecsepegtetett mazsolával, és feltekerjük. Félbevágva, kivajazott tűzálló tálba rendezzük.

Öntet elkészítése: Habosra keverjük a tojást a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintákat meglocsoljuk az öntettel, és előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.

Tálalása: Amennyiben kicsit kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: