2008. február 25., hétfő

Töltött gomba

Hozzávalók: 16 db egyforma, közepes nagyságú gomba, 20 dkg ruccola, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olvasztott vaj, 4 evőkanál olívaolaj, 16 kávéskanál - 8 evőkanál - mascarpone vagy ömlesztett tejszínes, tömlős sajt, 10 dkg parmezán sajt.

Elkészítése: Felhevítjük a vajat, hozzáöntjük az olívaolaj felét, beleszórjuk a szétlapított, apróra vágott fokhagymát, és óvatosan megpároljuk. Hozzáadjuk az apró darabokra tépett ruccolát, sóval, borssal meghintjük, és kevergetve megfonnyasztjuk. Ha a leve elpárolgott, hozzákeverjük a mascarponét illetve ömlesztett sajtot, nem kell megolvasztani, csak ízesíteni sóval, borssal. A gombákat megtöltjük vele, megszórjuk parmezánnal, és kikent tűzálló tálba ültetjük.

Előmelegített sütőben tíz perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: