2008. február 11., hétfő

Zöldbabos tojásgulyás

Egy nagy fej apróra vágott hagymát két evőkanál zsírban megfonnyasztunk, meghintjük egy kávéskanálnyi pirospaprikával, feleresztjük 1/2 dl vízzel és zsírjára sütjük. Ha a hagyma még nem főtt ekkorra szét, kevés vizet öntsük alá, és folytassuk a főzést, amíg a hagyma teljesen szétfő. Két evőkanál paradicsompürét és egy evőkanál paprikakrémet elkeverünk 1 dl tejföllel, 1/2 kávéskanál sóval és a pörköltléhez adjuk. A sóval óvatosan bánjunk! Hat tojást keményre főzünk, megtisztítunk és karikára vágva a mártásba tesszük, de nem keverjük, csak a lábost rázogatjuk. Közben 1/2 kg zöldbabot megfőzünk, lehet mirelit, vagy konzerv is. A konzervbabot csak megforrósítjuk, leszűrjük, és a tojásgulyáshoz adjuk. A lábost rázogatva együtt jól átforrósítjuk. Kevés tejföllel meglocsolva és vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: