2008. február 13., szerda

Banános túrós palacsinta

Hozzávalók: 3 db tojás, 20 dkg liszt, 5 dl tej, 6 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 5 evőkanál cukor, 3 dkg kakaópor, 2 db banán, 1 db citrom, 50 dkg tehéntúró, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 zacskó vaníliás cukor.

Elkészítése: Három deka megolvasztott - nem meleg - vajat simára keverjük a liszttel, tojásokkal, és két és féldeci tejjel. Letakarva pihentetjük legalább harminc percig, majd kevés vajat felforrósítunk, és nyolc darab palacsintát sütünk belőle. Két deci forralt tejben megolvasztjuk a feldarabolt étcsokoládét, összekeverjük a három evőkanál cukorral édesített maradék tejben feloldott kakaóval, egy kanál étkezési keményítővel, és felforraljuk. A meghámozott banánokat apró kockákra vágjuk, citrommal meglocsoljuk és beleforgatjuk a vaníliás cukorral és a maradék cukorral ízesített túróba.

Tálalása: A palacsintákat megtöltjük, föltekerjük, és a csokoládéöntettel meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: