Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 40 dkg apró gomba, 60 dkg sárgarépa, 4-6 db apró vöröshagyma, olaj, babérlevél, paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, 2 dl fehérbor, 4-6 evőkanál balzsamecet, kakukkfű, 1 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése: A felkockázott húst kisebb adagokban, forró olajon körbesütjük. A szűrőkanállal kiemelt húst félretesszük, és a visszamaradt olajon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk az egészben hagyott hagymákat, a megtisztított apró gombákat, a tetszés szerinti hasábokra vágott sárgarépát. Összesütjük, visszatesszük a húst, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Megszórjuk liszttel, kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük fél liter vízzel, a fehérborral, és három evőkanál ecettel. Lefedve harminc percig főzzük. Szükség szerint öntünk hozzá vizet, és tovább főzzük, amíg megpuhul a hús. Sóval, borssal, a maradék balzsamecettel ízesítjük, belekeverjük a tejszínt, és felaprított kakukkfűvel megszórjuk.
Tálalása: Friss salátával és kifőtt tésztával kínáljuk.
2008. február 25., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése