Hozzávalók: 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 3 csomag vaníliás cukor, fél zacskó sütőpor, 40 dkg málna vagy eper, színtelen zselatin. 25 dkg mascarpone vagy natúr sajtkrém, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tojáslikőr, 5 dl tejszín, csokoládéforgács és színes tojáscukorka.
Elkészítése: A tojások fehérjét kevés vízzel kemény habbá felverjük. Közben belecsurgatunk tizenöt deka cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába simítjuk, és nem túl erős lángon megsütjük, - harminc perc alatt -. A karimát kilazítjuk, és rácsra borítva kihűtjük, majd keresztben félbevágjuk. Kikeverjük a tehéntúrót a mascarponéval, a maradék cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral. A feloldott zselatint belekeverjük másfél deci tojáslikőrbe, majd a túrókeverékbe dolgozzuk. Hozzáadunk még két deci kemény habbá felvert tejszínt és a megmosott, leszárított illetve apró darabokra vágott gyümölcsöt. Az alsó tortalap köré karimát pattintunk. Rásimítjuk a krémet, befedjük a másik tortalappal, és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt felverjük, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és bevonjuk vele hullámosán a tortát. Rálocsoljuk a maradék tojáslikőrt, és a pár szem félretett gyümölccsel díszítjük. Az oldalát csokoládéforgáccsal megszórjuk, és a tetejét színes tojáscukorkával díszítjük.
2008. február 25., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése