2008. február 6., szerda

Sajtos palacsinta

Hozzávalók: 4 db tojás, 16 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 5 dkg reszelt parmezán, 4 db húsos paradicsom, 2 db mogyoróhagyma, 2 kanál paradicsompüré, só, bors, bazsalikom, cukor, olívaolaj.

Elkészítése: A tojásokat felverjük és összedolgozzuk a tejjel, a tejszínnel és a reszelt sajttal. Lassan, állandóan kevergetve, csomómentesen hozzákeverjük a lisztet. Letakarjuk, és egy-két óra hosszat pihentetjük. A paradicsomok héját lehúzzuk, apró kockákra vágjuk, hozzákeverjük a finomra vágott mogyoróhagymát, a finomra vagdalt bazsalikomot, és a paradicsompürét. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Kevés, forró olajon vékony palacsintákat sütünk, megtöltjük a paradicsomos-bazsalikomos töltelékkel, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: Reszelt sajtot külön is kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: