2008. február 5., kedd

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók: 6 db tojás, 2 dl tej, 20 dkg liszt, 2 dl tejszín, 15 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg darált, cukrozott dió, pici só, vaj, 5 dl narancslé, 0,5 dl rum, 10 dkg cukor, 4 dkg pudingpor.

Elkészítése: A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, pici sóval ízesítjük és beleszitáljuk a lisztet. Csomómentesre elkeverjük, és lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket. Letakarva pihentetjük, majd palacsintasütőben kevés vajat melegítünk, és két-három milliméter vastagságú masszát öntünk bele. Alacsony hőfokon két-három percig sütjük, majd lapos tányérra csúsztatjuk, a megsült felével lefelé. A tetejére csokoládét reszelünk, és megszórjuk cukrozott dióval. A következő palacsintát ugyanígy megsütjük, rácsúsztatjuk az előzőre, megszórjuk reszelt csokoládéval és cukrozott dióval. Addig folytatjuk, míg a massza és a töltelék elfogy. A tetejére csokoládét reszeljünk. A narancslevet a cukorral és a rummal felforraljuk, és kevés hideg narancslével elkevert pudingporral besűrítjük.

Tálalása: A palacsinta tortát felszeletelve, narancsöntettel leöntve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: