2008. február 13., szerda

Francia almás palacsinta

Hozzávalók: 3 db tojás, 20 dkg liszt, 2,5 dl tej, 3 db alma, 1 db citrom, 5 dkg cukor, őrölt fahéj, 3 dl tejszín, vaníliás cukor, só, olaj.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a hűtőbe tesszük. A lisztet egy tojás sárgájával meg két egész tojással, valamint a tejjel simára kikeverjük, és legalább egy óra hosszat, hűvös helyen állni hagyjuk. Majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a tésztába. Olajjal vagy vajjal kikent serpenyőbe öntjük a tészta negyedét és elosztjuk rajta az almakarikák negyedét.. Amikor a palacsinta alja megsült, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Három palacsintát sütünk így. Tálalása: Megszórjuk fahéjas cukorral és tejszínhabbal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: