2008. február 11., hétfő

Gombás pizza

Hozzávalók: 40 dkg liszt, pici cukor, 2 dkg élesztő, 6 evőkanál olívaolaj, 3 db közepes, húsos paradicsom, 75 dkg csiperkegomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olasz fűszerkeverék, 25 dkg mozzarella, 15 dkg gouda sajt, 4,5 dl pizzaszósz, vaj vagy margarin, 15 dkg vékonyán szeletelt füstölt sonka.

Elkészítése: A lisztet pici cukorral és fél teáskanál sóval elkeverjük. Az élesztőt két deci langyos vízben feloldjuk, és három evőkanál olíva olajjal együtt a liszthez keverjük. Robotgéppel vagy kézzel alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen harminc percig kelesztjük. A félbevágott apró gombákat és a felszeletelt paradicsomot finomra aprított hagymával egy kanál olajon pár percig pirítjuk. Olasz fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán, tepsi méretű téglalapalakúra nyújtjuk. Vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A széleket kicsit felhúzzuk a tepsi oldalaira. Megkenjük pizza szósszal, és beterítjük a paradicsomos gombával. Kirakjuk a feldarabolt sonkával, és a felszeletelt mozzarellával, rászórjuk a reszelt goudát, meglocsoljuk olívaolajjal, és előmelegített sütőben, huszonöt-harminc perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: