2008. február 25., hétfő

Tejfölös gombaleves

Hozzávalók: 10 dkg felkockázott bacon szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 db kisebb sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 kis szelet zeller, 5 dkg szárított erdei gomba, 1-2 húsleves kocka, petrezselyem, só, bors, 1-2 evőkanál liszt, 1 db tojás, mogyorónyi vaj, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejföl.

Elkészítése: A felkockázott bacon szalonnát kisütjük, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, felkockázott répát valamint a zellert, és állandó kevergetés mellett sütögetjük, pároljuk. Rászórjuk az összetördelt szárított gombát, párszor megforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Beledobunk egy-két húsleves kockát, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön megfőzzük. A tojást kikeverjük egy-két evőkanál liszttel, hozzáadunk egy mogyorónyi vajat, megsózzuk és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd egy kanálnyi lisztet simára keverünk a tejfölben, kis levessel felhígítjuk, és a levesbe öntjük.

Tálalása: Összeforraljuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: