2008. január 30., szerda

Húsgolyós nyárs

Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 20 dkg apró gomba, 1 db szép, húsos, piros kaliforniai paprika, 20 dkg szeletelt bacon szalonna, szódabikarbóna, só, bors, fűszerpaprika, olaj.

Elkészítése: Alaposan összekeverjük a darált húst az apróra vágott hagymával, összezúzott fokhagymával és a tojással. Kevés szódabikarbónát keverünk hozzá, és sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. A szalonna szeleteket kettévágjuk, és pár kanál olajon ropogósra kisütjük. A húsmasszából apró golyókat formálunk, és a szalonna zsírján pirosra sütjük.. A visszamaradt zsiradékon átsütjük a kettévágott gombát, és a kockázott kaliforniai paprikát. Nyársra vagy hurkapálcára húzzuk felváltva a húsgolyókat, a sült paprikakockákat, szalonnát és a gomba darabokat.

Tálalása: Friss salátával kínáljuk a nyársakat.

Nincsenek megjegyzések: