2008. május 31., szombat

Gombás csirke

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, olaj a sütéshez, 50 dkg gomba, 1 db citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál pirospaprika, igény szerint rozmaring, só, bors, 3 dl tejszín.

Elkészítése: A citrom levét kinyomjuk, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, egy kiskanálnyi pirospaprikát, rozmaringot, sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a fogójuknál kettévágott combokat, és húsz-harminc percig pácoljuk. Felforrósított olajon megsütjük a csirke mindkét oldalát, majd szűrőlapáttal kiemeljük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a felszeletelt gombát, visszatesszük a combokat, hozzáöntjük a tejszínt, beforraljuk, és tíz-tizenöt perc alatt puhára pároljuk.

Tálalása: Tálaláskor apró vajas galuskát, friss salátát kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: