2008. május 26., hétfő

Körtés csirkemell

Hozzávalók: 4 db nagy szelet csirkemell, 5 db nagyobb körte, citromlé, 4 db csirkemáj, 0,5 dl száraz fehérbor, 10 dkg vaj, igény szerint kakukkfű, só, bors, olaj.

Elkészítése: Egy darab apróra felkockázott, citromlével meglocsolt körtét, és a szintén apróra felkockázott májat öt deka vajon átsütjük. Sóval, borssal megszórjuk, kakukkfűvel fűszerezzük. A vékonyra felvágott, kiveregetett melleken elosztjuk, majd feltekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Köré rakjuk a négyfelé vágott körtéket. Körbe öntjük a borral, rámorzsoljuk a maradék vajat, és fóliával lefedve húsz-huszonöt percig sütjük, majd a fóliát levéve tíz perc alatt szép pirosra megsütjük.

Tálalása: Adagonként friss vegyes tavasz salátával vagy mazsolás párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: