Elkészítése: A héjában főtt burgonyának lehúzzuk a héját, burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk öt deka zsírt vagy vajat, pici sót, és annyi lisztet, hogy alaposan összegyúrva a tészta, se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Lisztezett deszkán kb. három milliméter vastagra kinyújtjuk. Négyzet alakú kockákra vágjuk, mindegyik közepébe egy fél szilvát teszünk, a szilvát megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és beleteszünk egy kockacukrot. A tészta négy sarkát összefogjuk, gombócot formázunk belőle, és forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, míg azok a tetejére fel nem jönnek. A maradék zsíron vagy vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifőtt gombócokat átforgatjuk benne.
Tálalása: Porcukorral megszórva, adagonként - négy darab - kínáljuk. Megjegyzés: Zsemlemorzsa helyett darált, cukros mákkal is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése