2008. május 7., szerda

Rakott piskótakrémes

Hozzávalók: 1 tasak vaníliás pudding, 1 tasak csoki puding, 2 evökanál kakaópor, cukor vagy édesítő tetszés szerint, 1 liter tej (a pudinghoz), egy pohár konyak vagy rum, vagy akármilyen szeszes ital, vagy kakaó ital vagy kávé ital, mogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat, 45 darab babapiskóta

A pudingokat megfőzni az előírásnak megfelelően. A csokisnál kakót tenni hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretitek. A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaníliát igen. Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe letettem egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve. Az alkohollal enyhén meglocsoltam minden darab piskótát. (Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nesscacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülő krémtől is puhulni fog. Ne lucsogjon!) Erre jön a vaníliás puding, majd a csokis rá, megszórni a dióval. Megint rá a piskóta sor és ugyanígy eljárni. A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen. Erre szintén kis diót szórni. (Lehet csokireszeléket is)

Lefedni vagy egy nagy zacsekba bepakolni és be a hűtőbe, én este megcsináltam és másnap ettük. Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia a piskótának.

Nincsenek megjegyzések: