2008. május 23., péntek

Apróhús tésztával és omlettel

Hozzávalók: 40 dkg sertés comb, 20 dkg száraztészta, 4 db tojás, 2-3 evőkanál fehérbor vagy tejszín, snidling, 2 db kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db különböző színű paprika, zsír vagy olaj, só, reszelt szerecsendió, őrölt gyömbér.

Elkészítése: Az apró csíkokra metélt húst forró zsíron vagy olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, a felcsíkozott paprikákat, és az apróra vágott fokhagymát.. Sóval, reszelt szerecsendióval és gyömbérrel ízesítve rövid ideig pirítjuk. A felvert tojásokból, borral vagy tejszínnel, sóval, snidlinggel és kevés zúzott fokhagymával ízesítve, négy darab omlettet sütünk.

Tálalása: A kifőtt tésztát hozzákeverjük a zöldséges húshoz, átmelegítjük és a cikkekre vágott omlettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: