2008. május 28., szerda

Mandulabundás-gombás csirke

Hozzávalók: 2 db csirkemell-filé, 10 dkg mandulapehely, 2 db tojásfehérje, liszt, olaj vagy vaj, 2-3 dkg szárított vargánya, 50 dkg aprófejű csiperke, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál liszt, petrezselyem, só, bors.

Elkészítése: A vargányát két deci hideg vízben áztatjuk harminc percig. A csirkemelleket felszeleteljük, megsózzuk és először lisztbe, majd felvert tojásfehérjébe, végül a mandulapehelybe forgatjuk. Vajjal vagy olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd tűzálló tálba fektetjük. Kevés olajat vagy olvasztott vajat öntünk hozzá, és 150 °C-on tizenöt-húsz percig sütjük. A vajas vagy olajos serpenyőben, amiben a húst sütöttük megpirítjuk a félbevágott gombát, rászórunk egy-két evőkanál lisztet, kicsit átpirítjuk. Felöntjük a vargánya áztató vízével, csomómentesre elkeverjük, beletesszük a feldarabolt vargányát, pár percig főzzük. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és belekeverjük a tejfölt.

Tálalása: A megsült mandulás csirkét tálra tesszük, párolt rizst adunk hozzá, és rámerjük a gombás mártást.

Nincsenek megjegyzések: