2008. május 13., kedd

Gyümölcskompót habsipkával

Hozzávalók: 1 kg gyümölcs - meggy, szilva, barack stb. -, 15-20 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 1 zacskó vaníliaízű öntetpor, 5 dl tej, 2-4 db tojás fehérje, 1 db citrom, 5 dkg mandulapehely.

Elkészítése: A gyümölcsöt szükség szerint félbevágjuk, kimagozzuk, és kevés vizet hozzáöntve, hat-nyolc deka cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve felforraljuk, és pár percig főzzük. Az öntetport kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, és a kompóthoz öntjük. Kevergetve, egy percig főzzük, majd kompótos tálkákba töltjük. A tojásfehérjét pici sóval és citromlével kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a maradék cukrot. A cukor, ha feloldódott, a hab fényessé válik. A habot a kompóttetejére halmozzuk, megszórjuk mandulapehellyel, és előmelegített sütőben, 225 °C-on öt-tíz perc alatt megsütjük.

Tálalása: A tálkákat babapiskótával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: