2008. június 8., vasárnap

Gombával töltött camembert

Hozzávalók: 4 db kerek camembert sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg füstölt, főtt sonka, 1 db tojás, 1 db kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 1,5 dl tej, 0,5 dl sör, zsemlemorzsa, 2 dl tejszín, reszelt szerecsendió, só, fehér bors, petrezselyem, snidling, olaj.

Elkészítése: Az apróra vágott sonkát, gombát és a lereszelt hagymát kevés olajon megpirítjuk. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük A sajtokat keresztben félbevágjuk, és kanállal kivájjuk a belsejét. Megtöltjük a gombás keverékkel, és visszatesszük a sajt tetejét. Összekeverjük a felvert tojást a liszttel, hozzáadjuk a tejet és a sört, és habverővel alaposan kikeverjük. A megtöltött sajtokat először a tésztába, majd a zsemlemorzsába mártjuk. A műveletet megismételjük, és a kétszer panírozott sajtokat forró olajban kisütjük. A kikapart sajtot tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, megsózzuk, és kavargatva pár percig főzzük.

Tálalása: A töltött camembert-t burgonyapürével és a sajtos mártással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: