2008. május 30., péntek

Zöldfűszeres csirkerolád

Hozzávalók: 4 db vékony szelet csirkemell, 20 dkg krémsajt, 2 dl húsleves, friss kakukkfű, zsálya, rozmaring, 8 szelet bacon szalonna, igény szerint őrölt bors, só, a sütéshez olaj vagy olvasztott vaj.

A körethez: 2 fej vöröshagyma, 2 db kisebb cukkíni, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 4 db paradicsom, 60 dkg apróbb burgonya.

Elkészítése: Összekeverjük a krémsajtot a felaprított kakukkfűvel, zsályával, rozmaringgal és igény szerinti sóval. A borssal beszórt kiklopfolt hússzeleteket megkenjük a sajtkrémmel, majd feltekerjük. Ráteszünk egy-egy zsályát és rozmaringot, majd lazán körbetekerjük bacon szalonnával. Olajjal vagy vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük, körbe rakjuk tetszés szerinti cikkekre vágott vöröshagymával, feldarabolt cukkínivel, paprikával, negyedekre vágott paradicsommal, apró burgonyával. A zöldségeket sóval, borssal megszórjuk, egy-két evőkanál olajjal vagy vajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben erősebb lángon sütjük harminc percig, majd húslevest aláöntve, locsolgatva, további húsz perc alatt készre pároljuk.

Tálalása: Egy-egy roládot a vele sült körettel körberakva tálaljuk. Esetleg egy-egy rozmaringággal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: