2008. május 13., kedd

Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók: 60-80 dkg csirkemelleié, 1 kis fej karfiol, 1 kis fej brokkoli, 2 db sárgarépa, 1 db friss karalábé, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 3 dl húsleves, 1-2 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 3 dl tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors, majoránna.

Elkészítése: Az apró csíkokra vágott húst sóval, borssal, kevés majoránnával megszórjuk, és felhevített vajon vagy olajon megsütjük. Másfél deci forró húslevesben ropogós puhára megfőzzük - vigyázzunk, hogy ne essen szét - a rózsáira szedett karfiolt, a kisebb hasábokra vágott sárgarépát. A másik másfél deci húslevesben megfőzzük az apró kockákra vágott karalábét és a rózsáira szedett brokkolit. A zöldborsót egy kiskanálnyi vajon megpároljuk kevés sóval és cukorral. A maradék, felforrósított vajon megpirítjuk a lisztet, és tejszínnel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a húst és a zöldségeket, óvatosan összeforgatjuk és együtt átmelegítjük. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Tálalása: Kifőtt tésztát kínáljunk hozzá.

Megjegyzés: A brokkoli főzőlevébe kevés szódabikarbónát tegyünk, hogy a szép zöld színe megmaradjon! A vaj helyett használhatunk jobb minőségű étolajat.

Nincsenek megjegyzések: