Elkészítése: Az apró csíkokra vágott húst sóval, borssal, kevés majoránnával megszórjuk, és felhevített vajon vagy olajon megsütjük. Másfél deci forró húslevesben ropogós puhára megfőzzük - vigyázzunk, hogy ne essen szét - a rózsáira szedett karfiolt, a kisebb hasábokra vágott sárgarépát. A másik másfél deci húslevesben megfőzzük az apró kockákra vágott karalábét és a rózsáira szedett brokkolit. A zöldborsót egy kiskanálnyi vajon megpároljuk kevés sóval és cukorral. A maradék, felforrósított vajon megpirítjuk a lisztet, és tejszínnel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a húst és a zöldségeket, óvatosan összeforgatjuk és együtt átmelegítjük. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Tálalása: Kifőtt tésztát kínáljunk hozzá.
Megjegyzés: A brokkoli főzőlevébe kevés szódabikarbónát tegyünk, hogy a szép zöld színe megmaradjon! A vaj helyett használhatunk jobb minőségű étolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése