2008. május 24., szombat

Töltött karalábé

Hozzávalók: 4 db zsenge karalábé, 20 dkg darált sertés- vagy borjúhús, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál rizs, vaj vagy margarin, zöldpetrezselyem, 1 evőkanál liszt, só, fehér bors.

Elkészítése: A megtisztított karalábékat kivájjuk, a leveleit felcsíkozzuk. Összedolgozzuk a darált húst, a karalábéforgácsokat, a megpárolt rizst, az apróra vágott zöldpetrezselymet, sóval, borssal ízesítjük és megtöltjük vele a kivájt karalábékat. Kivajazott, tűzálló tálba ültetjük. Felmelegített vajra vagy margarinra szórjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, ráöntjük a meleg tejet, csomómentesre kikeverjük, majd összeforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és ízlés szerint ízesítjük. Beletesszük a csíkokra vágott karalábéleveleket, ráöntjük a karalábékra, s meghintjük a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon huszonöt-harminc percig sütjük.

Tálalása: Tálaláskor friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: