2008. május 13., kedd

Marcipános barackszelet

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg cukor, 35 dkg vaj vagy margarin, 5 db tojás, 20 dkg marcipánmassza, 15 db sárgabarack, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó sütőpor, néhány csepp mandula aroma, pár kanál sárgabaracklekvár.

Elkészítése: A marcipánt folpackba csomagolva tíz percre mélyhűtőbe tesszük, majd almareszelőn lereszeljük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, és az aromával krémesre kikeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánt, és egyenként a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és a tetejét szépen kirakjuk a kimagozott, fél barackokkal. A barack belseje legyen felül. A kissé meglangyosított baracklekvárral megkenjük, és előmelegített sütőbe tolva, 180 °C-on kb. harminc perc alatt megsütjük.

Tálalása: Még melegen megszórjuk porcukorral, és tejszínhabbal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: