2008. május 21., szerda

Zöldfűszeres fasirt

Hozzávalók: 80 dkg darált hús, 25 dkg gomba, zsemlemorzsa, 20 dkg natúr krémsajt, 1 nagyobb csokor zöldpetrezselyem, 2-4 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, néhány friss bazsalikom levél, fris aprított rozmaring, friss vagy szárított majoránna, só, bors és olaj a sütéshez.

Elkészítése: Összekeverjük a darált húst az apróra vágott vagy lereszelt gombával, a krémsajttal, a tojással, az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerekkel és egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Nedves kézzel apró pogácsákat formázunk és felhevített olajon, közepes hőfokon, szép pirosra megsütjük.

Megjegyzés: Készíthetjük vegyes - sertés-, marhahús keverékéből – darált húsból, de pulyka húsból is.

Nincsenek megjegyzések: