2008. május 29., csütörtök

Citromos csirkebecsinált

Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, 4-5 dl húsleves - lehet kockából is -, 1 db citrom, olaj, só, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, liszt, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: Felforralunk két deci húslevest egy evőkanál olajjal, és beletesszük a csirkedarabokat. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, pótoljuk. Amikor már félig megpuhult, beletesszük a gondosan meghámozott, felszeletelt citromot. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a maradék levest. Összekeverjük a tejszínt és a tejfölt, csomómentesen elkeverünk benne két evőkanál lisztet, majd a csirkelevét besűrűsítjük vele.

Tálalása: Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, kifőtt tésztával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: