Elkészítés: A főtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük és összekeverjük a kukoricaliszttel. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. A sót, 1 db tojást, a zsírt és a tejfelt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük. Háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlapra helyezzük (nem sűrűn), és ismét hagyjuk egy órán át, pihenni. Tetejét felvert tojással megkenjük, és középmeleg sütőben sütjük.
2008. május 13., kedd
Kukoricás pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya, 50 dkg kukoricaliszt, 15 dkg zsír, 2 db tojás, 3 dkg só, 4 dkg élesztő, 5 dl tejfel, 1/2 dl tej.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése