2008. május 13., kedd

Kukoricás pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya, 50 dkg kukoricaliszt, 15 dkg zsír, 2 db tojás, 3 dkg só, 4 dkg élesztő, 5 dl tejfel, 1/2 dl tej.


Elkészítés: A főtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük és összekeverjük a kukoricaliszttel. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. A sót, 1 db tojást, a zsírt és a tejfelt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük. Háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlapra helyezzük (nem sűrűn), és ismét hagyjuk egy órán át, pihenni. Tetejét felvert tojással megkenjük, és középmeleg sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések: