2008. június 26., csütörtök

Zöldséges rizottó

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg rizs, 4 dl húsleves, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl száraz fehérbor, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg spenót, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint oregánó, bazsalikom, 2 db nagyobb paradicsom, 1 db piros paprika, só, bors.

Elkészítése: A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett rizst, és üvegesre pirítjuk. Felöntjük három deci levessel, két deci borral, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A maradék levest felforraljuk, és beletesszük a zöldborsót, valamint a spenótot. Puhára főzzük és szűrőkanálba téve, átpasszírozzuk. Belekeverünk öt deka vajat, öt deka reszelt sajtot, ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, majd a rizs felével összekeverjük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. A kicsumázott, apróra kockázott paprikával együtt a maradék vajon roppanósra dinszteljük, belekeverjük a maradék rizsbe, és hozzáadjuk a maradék sajtot.

Tálalása: Felváltva a zöld rizzsel rétegezve tálaljuk, Külön adhatunk hozzá még reszelt sajtot és apróra vágott friss bazsalikomot és oregánót.

Nincsenek megjegyzések: